Watkins teki maalin viimeisellä sekunnilla ja Englanti eteni Euroopan Cupin finaaliin

Comments · 182 Views

Vuoden 2024 Euroopan Cupin välierissä Englanti järjesti hämmästyttävän käänteen. Luotettiin siihen, että Watkins, joka tuli vaihtopaikalla, teki maalin pelin viimeisellä minuutilla, voitti Alankomaiden 2-1 ja eteni menestyksekkäästi finaaliin. Englanti kohtaa vastustajansa Euroopan cupin finaalissa kahdesti peräkkäin sunnuntai-Espanjassa, joka on myös heidän ensimmäinen kertansa osallistua Euroopan Cupin finaaliin kotimaansa ulkopuolella.

Pelin alussa molemmat osapuolet hyökkäsivät ja puolustivat toisiaan, ja Hollanti siirtyi johtoon. Rice menetti pallon takakentällä, Simmons tarttui tilaisuuteen ja teki upean kaukolaukauksen kaatuessaan maahan. Jäljelle jäänyt Englanti pelipaidat ei antanut periksi ja otti vähitellen tilanteen haltuunsa seuraavissa peleissä. Mainu ja Foden loivat uhkia monta kertaa. 16. minuutilla Dumfries esti Kanen laukauksen rangaistusalueella, ja sitten hän kaatui maahan. VAR:n väliintulon jälkeen erotuomari tuomitsi rangaistuspotkun, ja Kane teki rangaistuspotkun tasoittaakseen tilanteen.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Englanti oli etulyöntiasemassa, mutta se ei onnistunut tekemään enempää maaleja. Dumfriesin pusku osui poikkipalkkiin, ja Fodenin kaukolaukaus meni hieman maalin ulkopuolelle. Toisella puoliajalla pelin vauhti hidastui, ja Hollanti vahvisti hallintaansa Englannissa keskikentällä. Englannin valmentaja Southgate teki kuitenkin aktiivisesti vaihtoja lähettämällä Palmerin ja Watkinsin. Tämä vaihto muutti pelin kulkua jalkapallopaidat netistä. Palmer löysi Watkinsin rangaistusalueelta, ja jälkimmäinen viimeisteli rauhallisesti laukauksen ja lähetti pallon Alankomaiden maaliin auttaen Englantia tappamaan vastustajan ja saavuttamaan uskomattoman voiton.

Tämän pelin kautta Englanti osoitti sitkeää taisteluhenkeä. Vaikka he jäivät jälkeen ensimmäisellä puoliajalla, joukkue ei antanut periksi ja tarttui tilaisuuteen toisella puoliajalla kääntääkseen tilanteen. Myös Southgaten vaihtopäätös toisella puoliajalla vaikutti ihmeellisesti, ja Watkinsista tuli joukkueen voiton sankari. Englanti kohtaa finaalissa yhtä erinomaisen espanjalaisen joukkueen korkealla moraalilla.